22 MAI – ZIUA BIODIVERSITĂȚII


Importanța biodiversității pentru dezvoltarea durabilă și bunăstarea oamenilor

logo       Sub genericul ,,Importanța biodiversității pentru dezvoltarea durabilă și bunăstarea oamenilor”, elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Antipa” Botoșani, au desfășurat în perioada 18-22 mai 2015, o serie de activități, coordonate de profesor Cocuți Lăcrămioara, destinate marcării Zilei Intenaționale a Biodiversității, care are ca temă pentru acest an „Biodiversitatea pentru dezvoltare durabilă”. Astfel, au fost realizate afișe și postere tematice, lucrări plastice din materiale recuperabile, vizionări de materiale documentare.
O activitate educativă interactivă având ca titlu ,,Biodiversitatea pădurii- necesitate și beneficii”, care a plăcut foarte mult elevilor, a fost organizată, miercuri 20 mai 2015, în colaborare cu Direcția Silvică Botoșani, reprezentată prin doamna jurist Aprotosoaie Genoveva și domnul inginer silvic Ipser Heinrich. Invitații noștri au evidențiat rolul pădurii ca ecosistem complex, ocrotirea diversității biologice a pădurilor din țara noastră precum și importanța economică a fondului forestier din județul Botoșani. Elevii au participat la dezbateri și au elaborat apoi un set de 10 reguli de comportare în zonele de pădure. La finalul activității, elevii au primit ecusoane și pliante cu informații despre pădurile din județul nostru.

12 3

O altă activitate la care elevii au participat cu entuziasm și interes, a fost o lecție demonstrativă în natură, intitulată ,,Parcurile din municipiul Botoșani-componente ale biodiversității urbane”, organizată vineri 22 mai 2015, în parteneriat cu A.P.M. Botoșani. Elevii au vizitat parcurile din orașul Botoșani pentru a caracteriza biotopul și biocenoza acestora. Cu ajutorul specialiștilor A.P.M. Botoșani , prezenți la activitatea practică, doamna inginer Gafencu Roxana și doamna biolog Obadă Magda, elevii au identificat și au descris caracteristicile arborilor- monumente ale naturii din municipiul nostru, au realizat fotografii. Reprezentanții A.P.M. Botoșani au subliniat faptul că diversitatea biologică are un rol crucial pentru reducerea sărăciei, ca urmare a furnizării bunurilor de bază și a serviciilor ecosistemice pe care le oferă de unde rezultă importanța menținerii biodiversității și măsurile menite să împiedice producerea dezastrelor ecologice.

4 5 6

Coordonator Eco-Școală,  Prof. Cocuți Lăcrămioara

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.