MAGIE ȘI EMOȚII LA DISNEYLAND


     A trecut deja o lună de la plecarea la Paris ! A fost o excursie minunată, în timpul căreia ne-am încântat ochii și sufletul cu frumusețile acestei metropole europene, pentru că Parisul este un oraș cu adevărat uimitor prin faimoasele sale atracții turistice. Am vizitat multe locuri minunate, pe care nu le voi uita niciodată. Cel mai mult însă m-a impresionat magicul PARC DE DISTRACȚII DISNEYLAND.

Disney grup

     În ziua de marți, 7 aprilie, am luat RER-ul pentru a ajunge în banlieue, în stațiunea de vacanță și de recreere Marne-la-Vallée, un oraș nou, aflat în zona de est a Parisului. Nespus de fericită, așteptam nerăbdătoare tichetele, ca să intrăm în parc. Nu reușeam să îmi stăpânesc emoțiile la auzul muzicii ce te făcea să zbori și la vederea castelelor prințeselor : totul era desprins din povești.

Disney.Cris

Când am intrat, o zână nevăzută ne-a atins cu bagheta sa magică și am alergat vrăjiți în țara zâmbetelor și a fericirii de a fi copil, spre prima întâlnire cu distracția : la CEȘCUȚELE venite din lumea poveștii ”Alice în Țara Minunilor”. Am așteptat la o coadă destul de lungă, dar a meritat. Ceșcuțele se învârteau dintr-o parte în alta și în cercuri concentrice pe toată tava frumos colorată așa că ne-am lăsat în voia zâmbetelor și a râsetelor. Un vârtej de bucurie. Totul era atât de minunat !

Disney Cris cescute

      După distracția de la ceșcuțe, grupul nostru s-a împărțit în alte două grupuri. Noi am decis ca următoarea oprire să fie la ,,CASA GROAZEI”. Ideea aceasta m-a înfiorat puțin pentru că mi-era foarte frică de întuneric și mă așteptam să mă sperii îngrozitor de tare. Mai întâi am intrat într-o încăpere întunecoasă. Dintr-o dată, podeaua a început să coboare și am ajuns într-o sală mare unde ne-am așezat într-un fotoliu ce ne-a plimbat prin toată casa. Peste tot erau stafii și pânze de păianjen, schelete care dansau, un câine cu ochii roșii care sclipeau în întuneric, clape de pian care se mișcau singure, mirese moarte cu vălul plutind prin aer… Încetul cu încetul mi-am învins teama pentru că mi-am dat seama că cele 999 de fantome care bântuie casa nu erau atât de înfricoșătoare precum mă așteptam să fie. Până la urmă, am răsuflat ușurată, toată lumea a ieșit din casă teafără și nevătămată (sain et sauf).

Disney maison

      A doua oprire a grupului a fost la ”BIG THUNDER MOUNTAIN” (montagne russe într-un trenuleț de mină). Aveam emoții dar așteptam cu nerăbdare să mă urc în primul meu montagne russe. În sfârșit a venit trenulețul și…am pornit! Mergea foarte repede, inerția te arunca în toate părțile, curbele erau foarte strânse iar șinele suspendate îți dădeau o senzație foarte interesantă, de frică dar și de fericire, Erau momente când intram într-un întuneric de-l tăiai cu cuțitul apoi, când ieșeam la lumină, vedeam hăul ce se întindea în fața noastră. Toți țipam și râdeam, iar sentimentele trăite nu pot fi descrise în cuvinte.

Disney montagne russe

    Următoarea oprire a fost la ”INDIANA JONES”. Nu prea știam ce ne așteaptă așa că am îndurat cu resemnare cea mai lungă coadă din viața mea : o oră. Nu mai puteam de nerăbdare, picioarele mă dureau, dar gândul că mă voi distra minunat îmi dădea putere. Ei bine, am murit de frică, am țipat și m-am speriat foarte tare pentru că înălțimea de la care coboram era amețitoare iar curbele foarte înclinate. În fiecare clipă aveam impresia că voi cădea. La ieșire, am început să râd de cât de tare m-am speriat și să regret că s-a terminat. O oră de așteptare pentru 5 minute de adrenalină la maxim, chiar merită, și aș lua-o oricând de la început !

Celălalt grup a fost la ”PIRAȚII DIN CARAIBE”, unde au asistat la un spectacol impresionant, într-o plută pe apă, care aluneca de-a lungul unor locuri amenajate special cu pirați ce par adevărați, care se ceartă, beau, se bat, adună comori ascunse, cu zgomote înfricoșătoare de tun și de bătălii ce s-au dus cândva, dar care păreau atât de reale !

Disneyland-Park-Paris-Piratii

         Împreună am mers apoi să vedem parada personajelor Disney. La ora 5 și jumătate a început să cânte muzica și au apărut carele alegorice. Erau prințesele din povești, care ne făceau cu mâna și dansau.  Disneyland-Paris-12-450x298      Au defilat în fața noastră cele mai îndrăgite personaje ale lumii lui Disney : Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa, Elsa, Anna, Peter Pan, Mickey Mouse, Minnie Mouse și mulți alții. Lumea din jur făcea fotografii, cânta și dansa. Multe fetițe erau îmbrăcate în rochițe de prințese sau purtau funda lui Minnie iar mie mi se umpleau ochii cu lacrimi, nu îmi venea să cred ceea ce vedeam. Disneyland-Paris-MM DSCN7605 DSCN7608 DSCN7612

A fost o excursie minunată, pe care nu o voi uita niciodată. Au fost momente pline de emoție și de fericire ce nu pot fi descrise în cuvinte, pe scurt, momente DE NEUITAT. Vreau să îi mulțumesc din suflet, dragei mele doamne profesoare Barbacaru Mihaela pentru că a organizat această excursie minunată, care mi-a umplut inima de fericire și pentru că mi-a arătat frumusețile Parisului.

Va iubesc, stimată doamnă!

Cristiana Bozi, clasa a VIII-a B

 

Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la MAGIE ȘI EMOȚII LA DISNEYLAND

  1. silvia zice:

    Mă bucur, dragă Cristiana, că ați gustat din atmosfera de vis a Parisului și a Disneyland-ului. Felicitări pentru articol!

Comentariile sunt închise.