MIŞCARE, SPORT, SĂNĂTATE


O activitate de succes la Şcoala Gimnazială ”Grigore Antipa”, derulată în ”Săptămâna Altfel” :  ”Să ştii mai multe, să fii mai bun! ‘’

Activitățile sportive sunt foarte îndrăgite de toți copiii. Din acest motiv, am rezervat în această săptămână o zi pentru mișcare, voioșie, întreceri și jocuri sportive. Ne-am ghidat după dictonul “Mens sana in corpore sano”.
Profesorii de educație fizică au organizat întreceri de atletism pe grupe de clase, pe echipe, dar și activități frontale: gimnastică ritmică, dans, unde au fost prezente personaje îndrăgite de copii: MICKY MOUSE, MINNIE MOUSE, URSULEŢUL WINNIE THE POOH şi TIGRILĂ. Aceştia au dansat împreună cu elevii, au animat jocurile desfăşurate, de fapt întreaga activitate sportivă.
Şi elevii din clasele V-VIII au participat cu mult entuziasm la dansul cu mişcări din gimnastica ritmică, la concursul de tras frânghia şi la un antrenant meci de fotbal desfăşurat pe terenul de sport al şcolii. Toţi s-au bucurat de galeria colegilor, chiar şi a părinţilor prezenţi, ceea ce a contribuit la creşterea numărului de goluri marcate. Câştigătorii întrecerilor, jocurilor au primit diplome.
SPORTUL, MIŞCAREA, practicarea exerciţiilor fizice trebuie să fie o obișnuință a fiecărei persoane, indiferent de vârstă.

1IMG_1471 IMG_1470IMG_1501 IMG_1503 IMG_1506Consilier educativ, prof. Arsenie Maria

Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.