,,APA ESTE VIAȚĂ! PREȚUIEȘTE APA!


ZMA

Motto:

,,Apă, tu ești nu numai necesară vieții, ci ești însăși viața; ești bogăția fără seamăn pe Pământ, tu ești cea mai delicată, cea mai pură, tu ești sufletul Pământului.”
Antoine de Saint-Exupery

       Ziua Mondială a Apei este o bună ocazie pentru a aduce în prim plan necesitatea protejării și economisirii apei, o resursă indispensabilă vieții, dar şi de a evidenția atribuţiile și responsabilităţile noastre, privind importanța gestionării durabile a resurselor de apă. Tema pentru anul 2015 este ”Apa și dezvoltarea durabilă” subliniind astfel faptul că resursele de apă și serviciile pe care le furnizează contribuie la creșterea economică, reducerea sărăciei și durabilitatea mediului.
Prin prisma parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoşani, Colegiul „A.T. Laurian” și Şcoala Gimnazială Nr. 12 Botoşani, elevii prezenţi la activităţile prilejuite de Ziua Mondială a Apei au dorit să aducă un mesaj important pentru cetăţenii municipiului Botoşani: apa este o resursă vitală, pentru că sănătatea noastră depinde de calitatea apei.
Vineri, 20 martie 2015, sub genericul ,,Apa este viață! Prețuiește viața!”, elevii celor trei școli, îndrumați de profesorii Lăcrămioara Cocuți, Teodora Ursulică și Loredana Avasiloaie au organizat, în parteneriat cu Primăria Botoșani și S.C. Nova ApaServ Botoșani, activități menite să evidențieze necesitatea utilizării raționale a apei pentru dezvoltarea durabilă.
Cu această ocazie, elevii au creat și au distribuit pliante cu informații și mesaje eco în vederea sensibilizării comunității locale cu privire la reducerea consumului și evitarea risipei de apă precum și prevenirea poluării acesteia.
Elevii au vizitat și Primăria Botoșani unde au fost invitați în sala de ședințe. Aici, au purtat discuții cu d-l viceprimar Marius Buliga, d-l Cristian Tebecailo, manager public și d-na Dumitrescu Anca, șef serviciu Resurse Umane, despre importanța marcării pe plan local a Zilei Mondiale a Apei. La final, elevii au primit pliante cu harta turistică a municipiului Botoșani și au oferit la rândul lor pliante cu informații și mesaje eco.
Activitățile au continuat cu o vizită la sediul S.C. Nova ApaServ Botoșani , unde dl ing. Cătălin Fetcu, dl Fegher Radu, șef în cadrul Stației de Tratare de la Cătămărăști și dl doctor Corneliu Saradan, au prezentat importanța asigurării unei calități optime pentru apa potabilă. Elevii au vizitat instituția și au stat de vorbă cu personalul, au distribuit pliante și au primit mape cu materiale privind proiectele în derulare, prilej de a atrage atenția asupra necesității protejării resurselor de apă pentru bunăstarea oamenilor și sănătatea mediului înconjurător.

1 2 3 4 5Coordonator Eco- Școală,
Prof. Cocuți Lăcrămioara
Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoșani

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ,,APA ESTE VIAȚĂ! PREȚUIEȘTE APA!

  1. D.Ariciuc zice:

    Minunat! Bravo, copii! Felicitari, Doamna Profesoara!

Comentariile sunt închise.