A şti pentru a trăi!


Afis

Elevii şcolii noastre au sărbătorit miercuri, 11 februarie, Ziua Europeană a Apelului Unic de Urgenţă 112.
Căpitanii Sănătăţii au distribuit fluturaşi prin care au popularizat existenţa acestui număr cât şi oportunitatea de a folosi apelul 112 în situaţii de urgenţă. Alături de doamnele profesoare Mirela Antoche şi Liliana Nica, ei au iniţiat microdezbateri la nivelul claselor privind istoricul acestui număr în Uniunea Europeană şi în România, diferenţierea situaţiilor de urgenţă care necesită apelarea 112 faţă de cazurile în care nu este necesar de a apela la dispeceratele de urgenţă. Apelarea abuzivă poate împiedica intervenţia promptă a salvatorilor 112 în situaţiile cu adevărat urgente.
Elevii creativi din şcoală au participat la concursul şi la realizarea expoziţiei „Învaţă să foloseşti apelul de urgenţă 112!”, iar lucrările lor sunt expuse pe holul de la etajul I.

foto 3 foto 4 foto 8Câştigătorii acestui concurs sunt:
• Mangîr Florentina, clasa a V-a C
• Ungurianu Patricia, clasa a VI-a A
• David Loredana, clasa a VI-a B
• Gafiţanu Tudor, clasa a VI-a B
• Amarie Ruben, clasa a VII-a D
• Muscaliuc Cristina, clasa a VIII-a B
• Nastasiu Irina, clasa a VIII-a C

Elevii echipajelor „Sanitarii pricepuţi” de la clasele a VIII-a E, C şi B au simulat câteva situaţii de urgenţă în care a fost necesară intervenţia lor şi apelarea la 112 pentru a solicita Ambulanţa, Poliţia sau Pompierii. Exerciţiile de simulare au fost urmărite cu mult interes de către elevii din clasa a VI-a B.

foto 2foto 6

Activităţi similare s-au desfăşurat în aceeaşi zi şi în şcolile aflate în parteneriat cu noi, adică Colegiul Naţional ”A.T. Laurian” şi Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani.
Felicitări tuturor elevilor participanţi! Si nu uitaţi o regulă importantă: „Să ne ajutăm unii pe alţii la nevoie!” cooperând cu 112.

„Este important ca cetăţenii sã aibă încredere în serviciile oferite la apelarea 112.” (Comisia Europeanã)

Au consemnat : Iurea Iasmina, Andreescu Mălina şi Sandu Cosmin.

Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la A şti pentru a trăi!

  1. D.Ariciuc zice:

    Felicitari, copii! Mi-a placut mult expozitia realizata in scoala. Stiu ca activitatile non-formale sunt cele mai indragite de voi. Si asta pentru ca va consolideaza cunostintele acumulate la lectii.
    Este minunat sa lucrezi, sa te afli printre elevi si profesori creativi!

Comentariile sunt închise.