30 IANUARIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A NONVIOLENŢEI ÎN ŞCOALĂ


Activitatea “SĂ EXMATRICULĂM VIOLENŢA!”

Scopul activităţii a fost de educare a elevilor în spiritul armoniei, dragostei, toleranţei şi solidarităţii precum şi de identificare şi însuşire a unor modalităţi de “exmatriculare” a violenţei din rândul lor.
Activitatea s-a desfăşurat la nivelul întregii şcoli, fiind organizată la iniţiativa psihologului şcolar. În fiecare clasă, învăţătorii şi diriginţii au purtat discuţii si dezbateri pe tema “Să exmatriculăm violenţa!”, elevii fiind dirijaţi să identifice modalităţi de eliminare a violenţei din viaţa lor. După activităţile din clasă, elevii au participat la realizarea unor panouri afişate pe holul şcolii, unde au realizat “Rodul nonviolenţei”, notând pe frunzele copacului mesaje antiviolenţă iar pe fructele lui, metode eficiente de “exmatriculare” a violenţei.

Produsele activităţii conţin gânduri sincere ale celor mici şi înţelepte cugetări selectate de cei mai mari, fiind adevărate îndemnuri pentru armonie, pace, înţelegere.

DSC_0120DSC_0109

DSC_0118DSC_0153unnamed (1)unnamedDSC_0143Felicitări elevilor participanți și orgaizatorilor !

Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 30 IANUARIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A NONVIOLENŢEI ÎN ŞCOALĂ

  1. D.Ariciuc zice:

    Felicitari pentru ideea actiunii! Aemenea activitati pun in practica notiunile insusite de elevi, plac mult acestora, au valoare de amintire si formeaza trasaturi pozitive de caracter.
    Cred ca cel putin lunar ar trebui sa „plantam” acel copac si sa indemnam fiecare elev sa il impodobeasca, sa-l faca atragator.
    Doresc mai multa implicare din partea elevilor din gimnaziu.
    Multumiri profesorilor coordonatori!

Comentariile sunt închise.