HALLOWEEN – SĂRBĂTOARE A FANTASTICULUI


Halloween, dintr-o sărbătoare a tuturor sfinților, la o sărbătoare a fantasticului 

Când vorbim de Halloween, nu ne gândim decât la case bântuite, mumii, monștri grotești, vrăjitoare ……plăsmuiri ale imaginației, întruchiparea a tot ce e malefic și supranatural in același timp. E un prilej de a evada pentru câteva ore din realitatea cotidiană intr-o poveste de groază. Exact asta am încercat să fac, alături de clasele a V-a A și a V-a C.

După o scurtă prezentare a tradițiilor din întreaga lume și în special a celor din SUA și UK, am organizat „Parada Costumelor”, nelipsitul colind „Treat or Trick”. Și ca să încheiem ora în același ton, elevii au lucrat în grupe pentru a compune o poveste de groază, care va fi tradusă cu ajutorul meu și al doamnei profesor Irimescu Elena și mai apoi publicată în revista școlii sau în alte publicații de specialitate.

Profesor Mirabela Zadorojniac.

Mirabela Mirabela1 Mirabela2 Mirabela4

Ca în fiecare an, sărbătorim HALLOWEEN la 31 Octombrie în școala noastră, aducând personaje cum ar fi vrăjitoare, fantome, ființe supranaturale, prin costumele purtate de copii, bună dispoziție și deschidere față de tradiții britanice și americane. Este evenimentul care aduce copii cu felinare la ceas de seară, adresând provocarea “TRICK OR TREATING”: ne întâmpinaţi cu dulciuri sau vă pregătim o farsă?”

Prof. Elena Irimescu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElevii clasei a V-a B au adus în şcoală spiritul sărbătorii Halloween prin asocierile acestui eveniment cu vrăjitoarele şi fantomele din noaptea Anului Vechi Celtic – noaptea când spiritele, se spunea că mergeau pe Pământ.

Prof. Elena Irimescu

5B_2 5B_3 5B_4

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.