HALLOWEEN 2014


Pe 31 octombrie, clasa pregătitoare B a sărbătorit Halloween-ul…. Nu chiar ca în țara de origine, dar ne-am distrat pe cinste! Mai întâi am vizionat un filmuleț care ne-a introdus în atmosfera sărbătorii, apoi am colorat și am însuflețit dovlecei… Cel mai frumos a fost, însă, la parada costumelor. Ne-am ales măști frumoase, zâne bune, pirați generoși, magicieni … (apropo, magicianul nostru a scos din pălărie un iepuraș… pardon, o ,”ea” …Pufica).
Ce mai, distracție, nu glumă!
Prof. înv. primar, Laura Mihalescu
Laura collage 1 Laura collage 2 Laura collage 3Vineri, 31.10.2014, elevii clasei I C au sărbătorit … „De Halloween”.
Cu toții au venit costumați și și-au prezentat personajele înspăimântătoare într-o miniparadă.
Apoi au colorat imagini specifice acestei sărbători : fantome, vrăjitoare, zombi, care alături de felinarele din dovleci au constituit cadrul potrivit sărbătorii „De Halloween”.
Prof. înv. primar, Anca Elena Iacob
Anca Iacob
Vrăjitoarele, magicienii și toate personajele malefice din clasa a IV-a B au învățat un cântec în limba franceză despre Halloween și au dansat în jurul unui dovleac, așteptând să se dezlănțuie forțele ascunse pe care le-au provocat.
Înv. Camelia Temneanu și prof. Mihaela Barbacaru
DSCN7418 DSCN7419 DSCN7421

E interesant să amintim că numele acestei sărbători provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților care, în țările unde predomină creștinismul occidental, catolic și protestant, este sărbătorită pe data de 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. În aceste țări, cu ocazia Halloween-ului, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
(Wikipedia)
Prof. Mihaela Barbacaru
Reclame
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la HALLOWEEN 2014

  1. Dorica Ariciuc zice:

    CPB…ingeniosi de mici…! Felicitari!
    Este foarte bine sa dorim a sti. La scoala nu numai ca aflam multe dar putem impartasi bucuria celor aproape si atunci aceasta se transforma in fericire.
    Multumiri pentru toate informatiile despre sarbatoarea ultimei zile de octombrie! La cat mai multe activitati placute!

Comentariile sunt închise.