ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI


Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a declarat, în 1979, ziua de 16 octombrie ca zi mondială de luptă împotriva foametei și sărăciei.

Astfel, la această dată, se organizează pe mapamond evenimente de solidaritate împotriva foametei, precum și pentru a atrage atenția asupra unei alimentații sănătoase.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a publicat o listă cu top 5 E-uri a următoarelor produse : conserve de carne, pateu vegetal, margarină, produse de post, tablete de supt, chipsuri, iaurturi cu fructe, brânză topită, pâine și ciocolată, prezente în magazinele noastre, listă pe care vă invităm să o consultați pe site-ul :

http://www.protectia-consumatorilor.ro/ziua-internationala-a-alimentatiei/

În școala noastră, elevii clasei I C (prof. înv. primar Anca Iacob) au desfășurat o activitate ce a cuprins:
*  Identificarea celor mai consumate fructe și legume;
*  Prezentarea caracteristicilor și beneficiilor fructelor și a legumelor;
*  Consumul acestora în condiții de igienă;
*  Colorarea/modelarea unor fructe și legume.

I C
Cl.I CElevii clasei pregătitoare B (prof. înv. primar Laura Mihalescu) s-au împrietenit cu fructele și legumele. Au ,,călătorit” prin grădini și prin livezi, au însuflețit fructe și legume preferate și au studiat mediile de viață ale acestora.

Mihalescu„Fructele-prietenele copiilor”
Elevii clasei I B, îndrumați de d-na învățătoare, Hariga Mihaela Beatrice, au desfășurat o activitate interdisciplinară, având ca temă alimentația sănătoasă.
Activitatea a debutat cu prezentarea piramidei alimentelor însoțită de discuții despre importanța și beneficiile fiecărui aliment consumat. Elevii au desenat fructe pe care le consumă și despre care au concluzionat că sunt o bogată sursă de energie și vitamine, au învățat o poezie despre fructe („Fructele” de I. Bărbulescu) și au participat la un concurs: „Gustă și spune ce este!” Totodată, ei și-au adus de acasă câte un măr pe care l-au consumat la școală, dând un exemplu celor din jur.
Hariga 1 Hariga 2 Hariga 3 Hariga 5

”Renunță la un aliment nesănătos din ghiozdanul tău și noi îți oferim un măr!”
Aceasta a fost provocarea lansată de Căpitanii Sănătății colegilor lor, joi, 16 octombrie, de Ziua Mondială a Alimentației. La acest apel au răspuns 74 de voluntari, elevi ai claselor V-VIII din școala noastră.
Produsele nesănătoase achiziționate au fost desigilate și ”oferite cu generozitate” sacilor menajeri, în exclusivitate. Acești saci au ajuns în cele din urmă la un ”înfometat” container din cartierul școlii.
Acțiunea Căpitanilor Sănătății este înscrisă în calendarul activităților proiectului ”Alege să trăiești sănătos!”, proiect aflat în desfășurare în parteneriat cu alte trei școli din județul nostru.

alsa2014 007 alsa2014 008 alsa2014 009 alsa2014 011 alsa2014 012

alsa2014 014 alsa2014 018alsa2014 015alsa2014 013

alsa2014 029FELICITĂRI voluntarilor și organizatorilor!

FELICITĂRI TUTUROR ELEVILOR ȘI PROFESORILOR IMPLICAȚI ÎN ACESTE ACȚIUNI, BENEFICE PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI

  1. Liliana Ursache zice:

    Și noi am fost prezenți cu o vizită la căminul HAND OF HELP și am adus o rază de zâmbet copiilor de acolo. Avem prezentarea pe pagina clasei. Vă așteptăm să o vizitați! Clasa a Vi-a B.

  2. Fegher Doinita zice:

    Felicitari! Voi, cl.a VIII-a C, de mici , aveati doar apa ca lichid la scoala si mancare sanatoasa.

  3. Dorica Ariciuc zice:

    Bravo, copii! Alimentandu-va corect, veti creste sanatosi, frumosi, asa cum va stiu si de la orele de educatie fizica. Va doresc succes in toate activitatile!

Comentariile sunt închise.