ZEL LA CLASELE MICI


ZELElevii clasei pregatitoare B au sarbatorit Ziua Europeana a Limbilor prin confectionarea steagului Romaniei, respectiv al Uniunii Europene si prin invatarea salutului in limbile europene.
Cu produsele realizate, au amenajat un panou.
Inv. Laura Mihalescu

CPB1CPB2CPB3CPB4CPB5În cadrul activităţilor dedicate ZEL- elevii clasei I Step by Step au fost antrenaţi în activitati practic-aplicative care i-au mobilizat să pronunţe în limba franceză sau limba engleză – denumirea culorilor primare care sunt reprezentative şi pentru drapelul românesc, precum şi denumirea unor fructe care se întalnesc în livezile noastre .
Elevii au inţeles ca este necesar sa cunoasca limbile de circulatie europeană pentru a colabora cu prieteni din alte tări europene, pentru a populariza frumuseţile ţarii noastre , invitându-i aici,acasă pentru a cunoaşte ospitalitatea poporului român.                              Inv. Zorica Voroneanu

IMG_5201

IMG_5207

Elevii clasei I C au serbat Ziua Europeană a Limbilor printr-o activitate intitulată „Micuții europeni…se salută”. Activitatea a avut ca scop identificarea țărilor europene, a limbilor care se vorbesc în fiecare din ele, prin repetarea unor formule simple, de salut. A urmat apoi o activitate practică de colorare a României și a celorlalte state din Europa. În încheiere s-a audiat imnul Europei.                                                                           Înv. Anca Elena Iacob

Clasa IC I C I C. I C. I CCu ocazia ”Zilei Europene a Limbilor”, elevii clasei a III-a C au scris, învățat și desenat atât pe fișe, cât și la tablă, cuvinte în mai multe limbi. De asemenea, au adus date și imagini referitoare la această zi, cât și dicționare și albume din mai multe țări.
A fost o activitate captivantă în care elevii au învățat date importante, ce le-au trezit curiozitatea și interesul.                                                                                                                    Înv. Rodica Marciuc

2014-09-26 11.47.31 2014-09-26 11.47.59 2014-09-26 12.01.21 IMG_5198 IMG_5200,,CE ŞTIU ŞI CE VREAU SĂ AFLU DESPRE LIMBILE STRĂINE’’

Această activitate a avut loc cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine în anul şcolar 2014-2015 în sălile de clasă ale Şcolii Gimnaziale,,Grigore Antipa’’ Botoşani. Ea s-a desfăşurat sub formă de concurs între 6 echipe din clasele a II-a C, a III-a D și a IV-a B, sub îndrumarea profesoarei de religie Gheorghiu Mirela-Corina şi a d-nelor învăţătoare Livia Ungureanu, Georgeta Popa şi Camelia Temneanu.
Copiii au fost informaţi în prealabil despre 20 de curiozităţi în legătură cu limbile străine de pe întreg glob pământesc, după care ei s-au grupat în câte 6 echipe pe clasă, pentru a răspunde la câte 5 întrebări generale despre limbile străine. Elevilor li s-au împărţit fişele de lucru pe echipe şi au fost entuziasmaţi să răspundă, să se afirme ca reprezentanţi ai echipelor.
Concursul şi prezentarea curiozităţilor a durat aprox. jumătate de oră, după care cei mai mici de clasa a-IIa C şi a-IIIa D s-au amuzat ascultând sunetele animalelor în alte limbi.
În finalul orei copiii au citit rugăciunea ”Tatăl nostru” în 4 limbi : franceză, engleză, italiană şi spaniolă.                                                                                                                          Prof. Gheorghiu Mirela-Corina

WP_20140926_008WP_20140926_005WP_20140926_007WP_20140926_010Elevii din clasa a IV-a D sunt in formatia ”Amicii” (au dansat un vals) si ”Romales” (dansuri tiganesti), de aceea, toti elevii clasei s-au deplasat la Uvertura Mall pentru a-i sustine pe cei ce au participat la frumosul program cu prilejul Zilei Europene a Limbilor.

ValsRomalesRomalesSAM_3921    Domnul Radu Cajvaneanu a impartit tuturor elevilor brosuri despre Europa, iar la sfarsit a organizat un concurs fulger rasplatit cu 4 jocuri. La noi au fost castigate 2 jocuri care circula la toti elevii clasei. Toata activitatea si-a atins scopul iar castigatori sunt toti participantii!                                                                                                                                        Înv. Doinita Fegher

ConcursConcurs1Concurs.euElevii clasei pregătitoare C, înv. Bianca Ababei, au fost spectatori cuminți, care au aplaudat, au cântat și au susținut din toată inima pe colegii lor mai mari. Au împărțit ecusoane cu Ziua Europeană a Limbilor și au studiat cu mare atenție materialele difuzate.

Materiale CESpectatoriSAM_3912Elevii clasei a IV-a B au fost pe scenă mici artiști, care au salutat publicul în franceză, au prezentat dialoguri, poezii și au cântat ”Frère Jacques” în canon, urmăriți cu multă emoție de d-na lor învățătoare, Camelia Temneanu.

4BDialog 4B4BOrganizator al activității și responsabil al comisiei europene, prof. Mihaela Barbacaru


Reclame
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ZEL LA CLASELE MICI

  1. Felicitări, Școala Europeană Grigore Antipa, doamnă Profesoară Mihaela Barbacaru & comp pentru participarea excepțională la marcarea Zilei Europene a Limbilor 2014 de la Uvertura Mall, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Botoșani. Elevii au fost scânteietori, întregul program al școlii – bine ritmat și bine condus. Am difuzat imagini de la eveniment în cadrul Rețelei Europe Direct România și au fost deosebit de bine primite. Vă așteptăm cu idei noi și interesante.
    Radu Căjvăneanu – Europe Direct Botoșani

  2. Am participat la activitatea de la Mall, ZEL 2014 și am vazut foarte mulți copii talentati. Mie mi-au placut mult cantecele pe care le-am cantat și valsul dansat inaintea noastră. S-au dat si premii si harți. Eu nu am putut să stau tot programul pentru că am avut probleme, dar sunt sigur ca toate cantecele și poeziile au fost frumoase. Au fost copii din toate clasele, și pe scena, și in public.

    • Felicitări, George, pentru cum ai cântat și pentru dialogul cu Maria în limba franceză. Mă bucur că-ți plac limbile străine, sunt sigură că, așa conștiincios și serios cum ești, vei ajunge un bun vorbitor de limbă franceză și te vei descurca perfect atunci când vei vizita Franța, Belgia, Monaco… Succes ție și colegilor tăi din clasa a IV-a B!
      Prof. Mihaela Barbacaru

Comentariile sunt închise.