PRO EUROPA = CONCURS LA CLASELE A VIII-A


Ce este Uniunea Europeană? – UE este un grup de 28 de ţări membre, care au decis să guverneze în comun pentru o viaţă mai sigură şi mai prosperă.

Cine este considerat părintele construcţiei europene?
Robert Schuman, ministrul de externe al Franței care, pe data de 9 mai 1950 a propus înființarea primei comunități europene ce a reprezentat primul pas către crearea a ceea ce este astăzi Uniunea Europeană.

Numiți 3 din instituțiile de conducere ale Uniunii Europene (7 în total)  – Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene (Consiliul de Miniștri), Comisia Europeană, Consiliul European, Banca Centrală Europeană, Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană de Conturi.

Iată câteva din întrebările pe care le-au primit echipajele din clasele a VIII-a din școala noastră care au participat la concursul devenit tradițional, cu ocazia Zilei Europei. La start s-au aliniat câte 5 elevi din clasele a a VIII-a A, a VIII-a B și a VIII-a C.

DSCN6976 DSCN6977 DSCN6978Echipajele au fost îndrumate din punct de vedere științific și organizatoric de doamna profesoară Lăcrămioara Cocuți.

DSCN6980 DSCN6981 OLYMPUS DIGITAL CAMERALa pupitrul tehnic, a fost prezent, ca întotdeauna, domnul profesor de muzică, Theodor Grădinaru.

Juriul a fost obiectiv și intransigent : d-ra prof. de desen Raluca Ciobanu și d-na prof. de limba engleză, Alina Ștefan.

DSCN6979 Printre susținători, d-na director, Dorica Ariciuc, elevii claselor a III-a C, înv. Mirela Arsenie și a V-a C, prof. Elena Irimescu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eleva Bălăucă Maria din clasa a V-a C s-a remarcat prin răspunsuri foarte bune la intrebările puse în afara concursului. A primit o revistă din cele distribuite de Centrul Europe Direct, cu care avem o foarte bună colaborare.

DSCN6983 Realizatoarea chestionarului și prezentatoare : prof. Mihaela Barbacaru

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn moment special l-a constituit intonarea imnului Europei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADSCN6984 DSCN6987Toți elevii au fost câștigători, pentru că au aflat o bogăție de informații despre Europa și despre comunitatea din care facem parte.

Premiul I a fost acordat elevilor clasei a VIII-a B, diriginte prof. Dorina Măntăluță.

DSCN6990Premiul al II-lea, clasa a VIII-a A, diriginte, prof. Silvia Chiș.

DSCN6989

Premiul al III-lea, clasa a VIII-a C, diriginte prof. Carmen Sandu.

DSCN6988Felicitări si mult succes la examenele naționale !

Responsabil comisie europeană, prof. Mihaela Barbacaru

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.