INVITATII DE PARTICIPARE LA CONCURSURI CU TEMATICĂ EUROPEANĂ


Se apropie ZIUA EUROPEI !

În fiecare an, elevii Școlii Gimnaziale ”Grigore Antipa” din Botoșani participă la nenumărate activități organizate în școală, cu ocazia acestui eveniment.
Iată două competiții organizate de alte instituții abilitate, la care ne-am dori o participare cât mai mare și rezultate cât mai frumoase. (Să nu uităm că la ediția din anul 2012 a concursului ”Europa casa noastră”, o elevă din școala noastră a obținut locul I pe țară, deci SE POATE !)

1. Concurs de desene, Ziua Europei 2014

Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a cincea ediție a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul are două grupe de vârstă: 6 – 10 ani (ciclul primar) și 11 – 15 ani (ciclul gimnazial). Competiția este deschisă contribuțiilor individuale, iar perioada de înscriere și trimitere a desenelor este între 01 mai – 10 iunie 2014.

(Lucrările voastre vor fi trimise la București toate, într-un singur colet, după ce vom înscrie școala în concurs, de aceea, termenul de predare al lucrărilor va fi 30 mai 2014, la prof. Ciobanu Raluca sau prof. Barbacaru Mihaela) 

Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate pentru aducerea în atenția publicului larg a priorităților politice ale anului 2014 și anume: „Cetăţenia Uniunii Europene”, „Alegerile pentru Parlamentul European”, „Redresarea creşterii economice prin programul Europa 2020” şi „Ocuparea forței de muncă”.

Temele aferente acestei ediţii vor face referire la noțiunea de „Cetățenie a Uniunii Europene” fiind ilustrată printr-o călătorie prin țările Europei.

Lucrările calificate în finală, precum și cele câștigătoare, vor lua parte la o licitație al cărei scop este colectarea de fonduri menite să sprijine eforturile grupurilor dezavantajate.

Concursul încurajează educația pentru cetățenie europeană. Participanții vor avea ocazia să demonstreze originalitate și măiestrie în a ilustra, prin forme și culori, mediul lor de viață, ca parte a contextului european fundamentat pe valori culturale comune: libertate, democrație, stat de drept, respect pentru drepturile omului.

De asemenea, participarea la concurs poate contribui la îmbunătățirea experienței perceptuale, prin poziționarea compoziției artistice într-un context mai larg, european și prin o mai bună înțelegere a raportului dintre individ, familie și comunitate.

2. Concurs cu premii pentru elevii îndrăgostiți de Europa

Asociația BUZZMEDIA și ziarul Buzz, împreună cu Centrul Europe Direct Botoșani lansează concursul “În Europa vreau să trăiesc!”adresat elevilor din clasele I-VIII.

Concursul anticipează ziua Europei marcată în fiecare an la data de 9 mai și are ca scop conștientizarea copiilor de vârstă școlară cu drepturile pe care le au în Europa, cu statutul lor de cetățean european.
Pot participa toți copiii cu vârste de la 7 la 15 ani care doresc să transmită un mesaj Europei de ziua sa.
Creațiile – un desen, un eseu, o compunere, o poezie – vor fi trimise pe adresa contact4buzz@gmail.com până pe data de 7.05.2014, urmând ca pe data de 9.05.2014, cele mai bune lucrări să fie premiate într-n cadru festiv. (Rugămintea reprezentanților comisiei europene din școală este ca voi să luați legătura cu prof. Barbacaru Mihaela pentru înregistrarea și evaluarea lucrărilor, înainte de a le trimite la adresa de mai sus. Termen, 5 mai 2014) )

Premiile puse în joc de Centrul Europe Direct Botoșani sunt:
Premiul I: UN MP3 PLAYER
Premiul II: O SUPER PERECHE DE CĂȘTI
Premiul III: UN PACHET DE CĂRȚI
Premii speciale: carți și CDuri

Vă urăm SUCCES în pregătirea lucrărilor și în obținerea premiilor puse în joc !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.