”PARIS – VILLE LUMIÈRE” CONCURS LA CLASELE A V-A


20_mars_728x90Revenim cu informații despre activitățile desfășurate cu ocazia Zilelor Francofoniei în școala noastră.

Joi, 20 martie 2014, în cabinetul de informatică al școlii a avut loc activitatea ”Paris – ville  lumiere”, organizat de prof. Mihaela Barbacaru la clasele a V-a A și a V-a B, la care au participat și doamnele profesoare Irimescu Elena și Măntăluță Dorina.

Activitatea a debutat cu intonarea Imnului Francofoniei,

și a continuat cu prezentări ale Franței și ale orașului Paris.

DSCN6717Un mare succes a avut eleva Diana Pomparău, care a cântat melodia ”Paris magique”. susținută de colegi săi, care au fredonat cu mare bucurie refrenul :

”Paris, Paris magique, / Paris est fantastique, / Paris, Paris magique, / Paris est unique”

20 de elevi, câte 10 din fiecare clasă au recitat câte o strofă din poezia ”Paris”, în care vorbeau despre monumentele din Paris.

DSCN6719S-a dat apoi semnalul de începere a unui concurs fulger între cele două echipe. Fiecare elev a trebuit sa recunoască un monument important din Paris. Atmosfera a fost plină de emoție, însă cunoștințele au fost solide, ceea ce a dus la egalitate deplină între cele două echipe.

DSCN6721A început apoi spectacolul de karaoke. Fiecare echipă a cântat câte o melodie antrenantă în limba franceză, care a adus buna dispoziție în clasă. S-au evidențiat elevii din clasa a V-a B, care au pus mult suflet în tot ceea ce au interpretat.

Ultima probă, ”les amusettes” (adică încurcăturile de limbă) au decis echipa câștigătoare : clasa a V-a B, care a dovedit prin comportarea elevilor, multă dragoste față de limba franceză și dorința de a fi cei mai buni.

La sfârșit, toți elevii au cântat melodia ”Si tu aimes parler français”.

DSCN6718Nota 10 la franceză a fost recompensa pentru toți elevii care s-au remarcat în această activitate.

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR și… nu uitați : LIMBA FRANCEZĂ ESTE O ȘANSĂ !

WebProf. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ”PARIS – VILLE LUMIÈRE” CONCURS LA CLASELE A V-A

  1. Dorica Ariciuc zice:

    Bravo, copii! Felicitari doamnelor profesoare pentru activitatile deosebit de frumoase pe care
    le-au organizat.
    Am studiat noua ani limba franceză, îmi place mult si oricand am ocazia valorific ceea ce am învăţat. Nu am ajuns în Paris – oraşul luminilor, dar m-am bucurat sa pot comunica despre Franţa în diverse situaţii: cu asistenţii lingvişti care au lucrat în şcoala noastră, cu colegi parteneri în cadrul mobilităţilor Proiectelor multilaterale Comenius, în videoconferinţele din cadrul parteneriatelor, cu persoane întâlnite în locuri publice din ţară sau străinătate.
    Este înălţător să cunoşti oameni şi locuri prin intermediul limbii vorbite. Aşadar, învăţaţi, vorbiţi, studiaţi limbile moderne!

Comentariile sunt închise.