SĂPTĂMÂNA FRANCOFONIEI


francophonie 2014Programul Lunii Francofoniei 2014

Cuvantul francofonie a fost folosit pentru prima data in jurul anului 1880, de catre geograful francez Onesime Reclus pentru a desemna ansamblul persoanelor si tarilor vorbitoare de franceza. De atunci, acest cuvant este folosit cu minuscula pentru a desemna vorbitorii de franceza si cu majuscula pentru a aminti de institutiile care se ocupa cu relatiile dintre tarile francofone.
Limba franceza si valorile solidaritatii si ale dialogului intre culturi sunt celebrate in lumea intreaga pe 20 martie, vorbim astfel de Ziua internationala a Francofoniei. Mii de evenimente sunt organizate in fiecare an cu acesta ocazie.
Orasul Iasi si regiunea Moldovei raman inca printre cele mai francofone din tara, iar aceasta situatie poate fi lesne observata. De aceea am decis sa extindem ziua de 20 martie la nivelul unei luni intregi, pentru a oferi iubitorilor limbii franceze si ai culturilor francofone ocazia de a sarbatori alaturi de noi.
Institutul Francez Iasi si partenerii sai va propun un program bogat in evenimente variate, destinate unui public foarte larg: de la cinema la conferinte si expozitii: 25 de evenimente pe durata a 31 de zile efervescente. Va invitam sa ne urmariti activitatile si sa participati activ la acestea.
Schimburi, diversitate, intalniri, comunicare, pluralitate, culori, oportunitati, atu, culturi, solidaritate: iata un mic extras din dictionarul francofon. Tine de fiecare dintre noi sa-l extindem!
Va asteptam in numar cat mai mare!

Consultati programul Lunii Francofoniei

 

Consultez le programme du Mois de la Francophonie

FRInformații preluate de pe site-ul Institutului Francez din Iași.

Și în școala noastră vor avea loc numeroase activități dedicate francofoniei. Amintim spectacolul ”FRANCOFETE”, care anul acesta va fi urmat de un concurs de karaoke, un concurs de cultura generala : PARIS, LA VILLE LUMIERE” la clasele a V-a, un atelier pe tema ”LE PETIT PRINCE”, audiții, vizionări de ppt-uri realizate de elevi, etc.                       Va așteptăm să participați la cât mai multe activități ! SUCCES !.                                                                                          Prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SĂPTĂMÂNA FRANCOFONIEI

  1. Dorica Ariciuc zice:

    Urez succes în derularea programului şi felicit catedra de limbi moderne pentru interesul integrării activităţilor europene în cele naţionale, locale. Elevii noştri sunt mereu deschişi pentru diversitate, afirmare, creaţie. Aştept cu nerăbdare să cunosc premianţii din acest an.

Comentariile sunt închise.