SUNTEM MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI !


Avem o școală europeană, suntem europeni, dar mai presus de toate, suntem ROMÂNI ȘI SUNTEM FOARTE MÂNDRI DE ACEST LUCRU !

Astazi, 1 Decembrie 2013, de Ziua Națională a României, reprezentanții școlii noastre, elevii clasei a VI-a C, au pășit cu emoție pe covorul roșu și au depus câte o floare la monumentul eroilor din Primul Război Mondial, din Piața 1 Decembrie.

1-decembrie-2013-centru-vechi39911-decembrie-2013-centru-vechi25311-decembrie-2013-centru-vechi2541 1-decembrie-2013-centru-vechi2571DSCN6400

DSCN6398DSCN6391DSCN6386DSCN6385DSCN6394Unele imagini au fost preluate de pe site-ul : http://www.gazetabt.ro/local-ziua-romaniei-sarbatorita-la-botosani-cu-puhoi-de-politicieni-sefii-de-institutii-parada-militara-si-fasole-cu-carnati.html

http://www.luceafarul.net/ziua-nationala-a-romaniei-sarbatorita-de-botosaneni-in-centrul-istoric-2

Iată și câteva considerații care ne onorează, din partea revistei de cultură ”Luceafărul”: http://www.luceafarul.net/cu-mic-cu-mare-la-ziua-nationala-a-romaniei-in-botosani

”Dincolo de organizarea oficială ireproşabilă a evenimentului, şi de prezenţa personalităţilor bine cunoscute, vă propunem să vă semnalăm şi prezenţa celor mai puţin cunoscuţi. Prima prezenţă marcantă e cea a ,,copilului patriot”, un Gavroche al Botoșanilor,  venit împreună cu delegaţia prof. dr. Daniel Botezatu, copil care cu mândrie a purtat înfăşurat un drapel românesc în timp ce a depus o floare la monumentul eroilor. A doua prezenţă marcantă, strict în ordine cronologică, e cea a delegaţiei de la Casa Corpului Didactic, condusă de Silvia Diaconu, când o mulţime de copii, coordonaţi de prof. Valerian Ţopa au depus, cu simţ patriotic, flori.

Şi ultima, dar nu cea din urmă, a fost prezenţa prof. Mihaela Barbacaru, însoţită de asemenea de un grup de elevi, ce au depus flori.

Barbacaru,1 decembrie 2013 (95)

Am remarcat: prof. Mihaela Barbacaru a fost singurul profesor care a reprezentat o instituţie şcolară, respectiv Şcoala nr. 6. Pentru că dincolo de toate, acesta e obiectivul pentru care an de an se defăşoară asemenea eveniment: de a păstra vie în memorie faptele măreţe ale strămoşilor noştri! Şi cum se poate realiza acest lucru mai bine decât prin implicarea directă a elevilor în efervescenţa manifestărilor.”

Mulțumim domnului redactor pentru aprecieri ! Adevărul este că anul acesta am fost acolo la inițiativa elevilor și părinților, care simt și gândesc românește. Nu ne-a impus nimeni să mergem !

Prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Activități europene. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SUNTEM MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI !

  1. Dorica Ariciuc zice:

    Bravo, copii! Nu se poate construi nimic durabil decat daca respecti inaintasii. Ma mandresc cu voi! Ati fost la locul potrivit in aceasta zi frumoasa si mareata.
    Felicitari, Doamna Profesoara!

Comentariile sunt închise.