BINE AȚI VENIT ÎN ȘCOALA NOASTRĂ !


Pe data de 3 octombrie, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, d-na inspector general, Mihaela Huncă și d-na inspector Rodica Mighiu, au făcut o vizită în școala noastră împreună cu prof. dr. Hajo Sassenscheidt, expert în formarea continuă a personalului didactic, din partea organizaţiei SES (Senior Education Specialists) din Hamburg – Germania, pentru a se întâlni cu profesori de limbi moderne din școala gazdă  şi din 5 școli din Botoşani, responsabili de proiecte Comenius.

IMG_0038IMG_0040Profesorii de la Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa” au prezentat activitățile europene ale școlii, proiectele Comenius inițiate încă din anul 2003 și premiile obținute până acum, printre care amintim :

titlul de ”ȘCOALĂ EUROPEANĂ”,  obținut de două ori consecutiv, în 2008 și 2011

– certificatul ”LABEL EUROPEAN” pentru inițiative inovante în domeniul predării limbilor străine, în anul 2005 și 2011

premiul al II-lea la concursul național ”Made for Europe” în 2007

premiul I la faza județeană a concursului ”Made for Europe” în 2012

???????????????????????????????????????????????????????????????DSCN6184DSCN6181Doamna inspector Mighiu Rodica a prezentat noul program al Comisiei Europene pe perioada 2014-2020,  Erasmus+, program de educație, formare profesională, tineret și sport, punând accent pe noutățile pe care le aduce.

DSCN6176Omagiind ”Ziua Europeană a Limbilor”, câțiva elevi din clasa a VII-a A au recitat o poezie despre francofonie, colegii lor din clasa a VII-a B au cântat melodia ”Polyglotte” iar minunații dansatori conduși de d-na Bianca Ababei au dansat pe ritmuri de vals, stârnind aplauze sincere și impresionându-l profund pe oaspetele nostru european.

DSCN6179DSCN6187DSCN6189IMG_0047  Întâlnirea s-a finalizat cu discuții și schimb de experiență între toți participanții la activitate.

IMG_0049Au colaborat pentru buna desfășurare a activității : d-na director Horopciuc Sabina, d-na director adjunct Ariciuc Dorica, responsabil de activitate – prof. Barbacaru Mihaela, interpret și referent – prof. Irimescu Elena, ”instructor de dans” – prof Ababei Bianca,  prof. Ștefan Alina, prof. Ciobanu Raluca și prof. Fegher Doinița.

A consemnat, prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.