ALTE ACTIVITĂȚI DE ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR


     Activitatea cu titlul RUGĂCIUNI ÎN ALTE LIMBI a avut loc joi, 26 septembrie 2013, cu prilejul împlinirii celor 12 ani de la prima sărbătoare a Zilei Europene a Limbilor. Așadar, elevii Școlii Gimnaziale Grigore Antipa Botoșani au aflat că această sărbătoare a luat ființă la inițiativa Consiliului Europei, fiind celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie, începând din anul 2001.

     Elevii claselor a VI-a C, a VI-a D, a VII-a C și a VII-a B s-au străduit să găsească cele mai cunoscute rugăciuni (TATĂL NOSTRU, CREZUL, PSALMUL 50, Rugăciunea SFÂNTULUI EFREM SIRUL) traduse în diverse limbi : franceză, italiană, engleză, latină, greacă, ș.a. Aceste rugăciuni au fost audiate, citite și tradusela orele de religie; de asemenea, ele au fost afișate pe unul dintre panourile școlii.

    Copii au fost încântați de faptul că au avut prilejul de a recunoaște cuvintele rugăciunilor cunoscute de ei, traduse în/din limbile străine studiate în școală, cu profesorii noștri eminenți. De asemenea, a fost interesant pentru ei faptul că s-au rugat, au putut vorbi cu Dumnezeu într-o altă limbă, decât cea maternă. Pe viitor, va fi și mai plăcut pentru ei, dacă vor avea posibilitatea de a se ruga împreună cu alți copii din țările europene, cu prilejul unor activități desfășurate în Proiectul Comenius.

Profesor de religie, Gheorghiu Mirela-Corina  

IMG_1602IMG_1618IMG_1609IMG_1608

Activitățile organizate la clasa a VII-a C , diriginte, d-na Cristina Andrieș au creat o atmosferă extraordinară. Imaginile vorbesc de la sine !

SAM_0873SAM_0874SAM_0875SAM_0876

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.