ZEL – LA CLASELE MICI


ZEL 2013 CPC.Anca IacobElevii de la clasa pregătitoare C au confecționat stegulețe ale statelor din U.E. și s-au bucurat să învețe să salute în mai multe limbi europene.

Și elevii de la clasa a II-a A au învățat formule de salut în mai multe limbi europene, inițiind chiar mici dialoguri pentru cazul când se vor întâlni cu prietenii lor europeni..

DSCN6117

DSCN6119

Activitatea desfășurată cu titlul ”Trăim în Europa” le-a oferit elevilor din clasa a II-a B ocazia de a învăța cuvinte în diferite limbi, de a confecționa steaguri și de a asculta un cântec despre capitalele țărilor europene.

DSCF5456DSCF5465La clasa a II-a D, elevii au vizionat filmulețe în limba germană sub genericul ”Cuvinte animate”, apoi au încercat să transpună, într-un mod original, formule de salut în 11 limbi europene, ”animând” cuvintele prin desene și realizând afișe pline de candoare și de profunzime.

DSC09771DSC09775DSC09783DSC09795

Cu ocazia ,,ZILEI EUROPENE A LIMBILOR ‘’ 2013, cei 28 elevi ai clasei a III-a C au prezentat steagurile țărilor europene, limba oficială a acestor ţări, au tradus și au învățat să spună  ,,mulţumesc’’ în mai multe limbi europene.

Elevii clasei a IV-a B s-au organizat în echipe și au realizat diferite produse. Liderii echipelor au prezentat rezultatele muncii lor : portofolii cuprinzând informații, imagini, panouri reprezentative, steagurile țărilor alese, alte simboluri și o scurtă dramatizare în limba germană, limbă ce nu se studiază la noi în școală. Activitatea s-a încheiat cu învățarea salutului în toate limbile țărilor europene alese pentru a fi prezentate.

Laura

4BZEL 2013ZEL,4BDramatizare

Elevii clasei a IV-a D au marcat ”Ziua Europeană a Limbilor” prin activități atractive și interesante. Activitatea a avut titlul ”Vorbește-mi !” și a constat în rostirea acestui cuvânt în mai multe limbi europene. Elevii au pregătit materialele necesare cu responsabilitate și entuziasm, astfel că la final panourile realizate au ilustrat călătorii imaginare în mai multe state europene : Franța, Italia, Spania și România. Bucuria și-au manifestat-o interpretând cântece și poezii în limba franceză. Elevii au conștientizat astfel necesitatea și utilitatea cunoașterii mai multor limbi străine.

Activitati ziua limbilor 3

Activitati ziua limbilor 4

Activitati ziua limbilor 1

Vorbeste-mi

FELICITĂRI TUTUROR !

Prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.