MA FRANCE, MA VILLE, MA FAMILLE


Pe data de 19 martie, elevii din clasele a VI-a A, a VII-a B, a VIII-a A și a VIII-a C au așteptat cu mare emoție întâlnirea cu asistentul lingvist de la Colegiul Național ”A. T. Laurian”, Clara Ganem din Paris, Franța, care a acceptat invitația d-nei profesoare Dorina Măntăluță de a veni în școala noastră. Clara le-a vorbit cu multă nostalgie în glas și cu adevărate sentimente de mândrie națională despre țara sa, orașul său și familia sa.
Elevii au ascultat vrăjiți povestea vieții sale, modul în care își petrecea timpul liber, au admirat locuri dragi ei, străzi și cartiere din Paris, malurile Senei, locurile în care a crescut și a învățat și au aflat multe lucruri despre ”la ville lumière”, acolo unde și-ar dori să ajungă și ei, când vor fi mari.
IMG_0689
IMG_0693
IMG_0691
Câțiva elevi din clasa a VIII-a C i-au făcut o surpriză Clarei și au cântat ”Aux Champs Elysées”, din repertoriul lui Joe Dassin, iar Clara s-a bucurat foarte mult.
IMG_0698
O fotografie cu elevii…
IMG_0700
și una cu profesorii școlii.
IMG_0702
Întâlnirea a fost deosebit de plăcută, iar limba franceză a curs ca mierea în sufletele noastre, unind în mod armonios inimi animate de emoții curate și de admirație pentru tradițiile și cultura poporului francez.
Fotografii, prof. Dorina Măntăluță

Prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.