PREMIUL I PE ȚARĂ LA CONCURSUL DE DESENE ”EUROPA, CASA NOASTRĂ”


În luna septembrie, Reprezentanţa Comisiei Europene în România a desemnat finaliştii celei de a treia ediţii a Concursului de desene ,,Ziua Europei”. Au fost selectate 60 de lucrări finaliste, 30 de lucrări pentru fiecare categorie de concurs – primar şi gimnazial. Dintre aceste lucrări au fost alese ocupantele locurilor I, II şi III, urmând să fie acordate şi câte o menţiune pentru fiecare secţiune în parte.

Ediţia a treia a Concursului de desene a avut loc sub egida Anului European 2012, anul îmbătrânirii active şi solidarităţii între generaţii, iar tema principală a concursului a fost „Ce am învăţat de la bunicii mei despre Europa”. Elevi din ciclul primar şi gimnazial din toate şcolile din România au fost încurajaţi să se înscrie în concurs cu lucrări care au surprins activităţi realizate împreună cu bunicii, sugestiile de teme generice pentru lucrări cuprinzând: „Din amintirile bunicilor despre Europa”, „Călătorind cu bunicii prin Europa”, „Portret de bunic/bunici/bunic şi nepot într-o Românie europeană”. Elevii au putut aborda şi alte subiecte inspirate din viaţa comunităţii legate de tema Anului European 2012.

În concurs au fost acceptate lucrări realizate în orice tehnică (ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc.), iar printre criteriile care au stat la baza selecţiei lucrărilor finaliste s-au numărat relevanţa temelor abordate, originalitatea, precum şi impactul vizual şi comunicativ al creaţiilor. Juriul a fost format din şapte membri, care au evaluat modul în care creaţiile înregistrate în competiţie au întrunit criteriile menţionate.

Finaliştii concursului de desene din acest an au fost invitați la festivitatea de premiere ce a avut loc în Bucureşti, luni, 12 noiembrie. Toți au primit câte o diplomă de participare în etapa fnală, iar câştigătorii şi premiile au fost anunţate cu acest prilej, pentru fiecare categorie de vârstă (primar şi gimnazial). Ca şi în ediţia precedentă, lucrările finaliste, incluzând lucrările câştigătoare vor fi valorificate într-o licitaţie special organizată pentru colectarea de fonduri destinate copiilor dezavantajaţi, din cadrul evenimentului “Crăciun Magic”, ajuns şi acesta la ediţia a treia.

ELEVA BÎRLEANU ADINA DIN CLASA A VI-A B, SUB ÎNDRUMAREA PROFESOAREI ALINA PĂDURARU A OBȚINUT PREMIUL I PE ȚARĂ LA CATEGORIA CICLU GIMNAZIAL.

http://www.europacasanoastra.ro/premianti.html

UN REZULTAT MERITORIU A FOST OBȚINUT ȘI DE ELEVA ACASANDREI BIANCA DIN CLASA A VIII-A C, DEOARECE LUCRAREA SA A FĂCUT PARTE DIN CELE 30 LUCRĂRI FINALISTE ALE CONCURSULUI.

http://www.europacasanoastra.ro/ciclul_gimnazial.html

Birleanu

SUNTEM MÂNDRI CĂ ÎN ȘCOALA NOASTRĂ EXISTĂ ELEVI ATÂT DE TALENTAȚI !

FELICITĂRI !

Resp. comisie europeană, prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.