ȘCOALA 6 ÎN LITUANIA


Pe data de 26 septembrie, când sărbătorim Ziua Europeană a Limbilor Străine, echipa de proiect multilateral Comenius, ”A Rainbow over Europe– Culture, Education, Traditions, Art, History”, formată din elevele Andrieş Cezara, Mihai Doriana de la clasa a VII-a A precum şi profesoarele Irimescu Elena şi Ariciuc Dorica, participă la reuniunea de proiect de la şcoala TAURAGES RAJONO BATAKIU VIDURINE MOKYKLA  din orașul TAURAGE – Lituania.

Activitățile programate în această zi au permis comunicarea în limba engleză și în toate limbile folosite în proiect :

Tradiţii, istorie şi naturăvizită de documentare la castelul (cu palatul gotic, muzeu etnografic şi cu exponate privind descoperiri arheologice)  de pe insula Trakai. Participarea echipei de proiect, alături de parteneri din 7 ţări europene,  la un atelier de lucru cu un specialist în istorie.

Vizitarea Muzeului în Aer Liber al Lituaniei din Rumšiškės cu 140 clădiri din secolele al 18-lea şi al 19-lea cu decoraţiuni interioare şi exterioare originale. Familiarizarea cu tradiţii folclorice din diferite zone ale Lituaniei. Participarea echipei de proiect la programul educaţional ”Instrumente de iluminat şi realizarea lumânărilor”.

Prof. Irimescu Elena

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.