DIN NOU LA ȘCOALĂ !


DRAGI  ELEVI, STIMATE CADRE DIDACTICE,

                                                     STIMAŢI PĂRINŢI ŞI INVITAŢI

Începem astăzi, 17 septembrie 2012, cursurile anului şcolar 2012-2013 . Momentul acesta este aşteptat de toată lumea cu emoţii, dar şi cu încredere şi optimism. Peste puţine clipe vor păşi pentru prima dată pragul şcolii, boboceii din clasele pregătitoare şi cei din clasele I, de aceea urez acestora şi părinţilor lor, precum şi celorlaţi elevi şi părinţi ai şcolii noastre mult succes în lungul şi frumosul drum al cunoaşterii, al pregătirii pe băncile şcolii, astfel încât rezultatele pe care le vor obţine să fie dintre cele mai frumoase.

Suntem mulţumiţi că începem acest an şcolar într-un local în care sălile de clasă, laboratoarele, sala şi terenul de sport, precum şi celelalte spaţii destinate activităţilor didactice sunt pregătite astfel încât cu toţii să ne desfăşurăm activitatea în condiţii optime. Mulţumim pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi: Primăria Municipiului Botoşani, Asociaţiei Părinţilor, doamnei preşedinte Pascariu Irina şi nu în ultimul rând sponsorilor care au făcut ca şcoala noastră să-şi desfăşoare activitatea în condiţiile cele mai bune. Toate acestea, precum şi prestaţia de înaltă calitate a cdrelor didactice au făcut ca mulţi elevi să fie atraşi de şcoala noastră, fiind foarte multe solicitări la înscriere şi îi asigurăm că vom păstra calitatea actului educaţional.

Ca de fiecare dată, la început de an şcolar ne propunem multe activităţi astfel încât toţi elevii, împreună cu cadrele didactice să obţină rezultate frumoase, iar părinţii să fie mulţumiţi de ceea ce le oferă şcoala noastă.  Reamintesc faptul că în şcoala noastră s-au derulat multe proiecte şcolare: unele pe plan local, altele la nivel naţional şi internaţional. Cu prilejul acestor proiecte elevii, cadrele didactice şi părinţii au avut ocazia să cunoască activitatea omologilor lor din unele şcoli din ţară, dar şi din străinătate. De aceea ne propunem să reluăm, sau să continuăm asemenea proiecte în urma cărora avem cu toţii de învăţat. Iată câteva astfel de proiecte: activităţile prilejuite de prezenţa unor voluntari din Europa şi S.U.A. în cadrul Corpului Păcii  (activităţile fiind popularizate la posturile locale şi naţionale de radio si televiziune), activităţile privind acordarea diplomelor de Eco-Şcoală, distincţia European Language Label pentru inovaţie şi creativitate în domeniul predării şi învăţării limbilor străine în cadrul proiectului „Tineri-Punţi către Viitor” la care şcoala noastă a fost coordonator. Am găzduit prima reuniune în cadrul unui nou proiect Comenius la care participă elevi şi cadre didactice din: Lituania, Germania, Italia, Spania, Estonia,Turcia, Polonia  şi nu în ultimul rând proiecte cu caracter civic: „Cetăţeanul” şi  „Copilul, cetăţean european cu drepturi şi responsabilităţi” din cadrul Clubului pentru Drepturile Copilului. Remarcăm finalizarea demersurilor efectuate de doamna profesor Dorina Măntăluţă privind înfrăţirea dintre şcoala noastră şi Colegiul Moliere din Beaufort-en-Vallee Franţa, documentul de omologare oficială a înfrăţirii fiind elaborat de Academia din Nantes sub egida Ministerului Educţiei şi Tineretului din Franţa şi Ambasadelor României la Paris şi a Franţei la Bucureşti, primind şi o scrisoare de felicitare pentru realizarea acestui parteneriat prin care asigură şcoala de tot sprijinul în continuarea activităţilor şi proiectelor bilaterale. Acestea, dar şi multe alte activităţi au stat la baza oţinerii de către şcoala noastră a numeroase premii, culminând cu decernarea titlului de „Şcoală Europeană” pentru a doua oară consecutiv, iar recent desemnarea ca profesor al anului 2012 şi decernarea distincţiei individuale European Language Label pentru doamna profesor Elena Irimescu.

Şi în acest an şcolar ne propunem să obţinem rezultate frumoase la concursurile şi olimpiadele şcolare la toate disciplinele, la examenele pentru elevii claselor a VIII-a, astfel încât să reuşească cu toţii la liceele şi şcolile pe care doresc să le urmeze. Suntem convinşi că şi în anul şcolar pe care îl începem astăzi vom obţine rezultate remarcabile ca şi în anii precedenţi, iar şcoala noastră să fie în continuare în rândul celor mai apreciate şcoli din învăţământul botoşănean şi, felicităm cu acest prilej toate cadrele didactice şi elevii care au obţinut astfel de rezultate. Marea satisfacţie este numărul mare de absolvenţi ai şcolii noastre care sunt șefi de promoţie la licee, studenţi la diferite facultăţi, unii au fost admişi cu cele mai mari medii la facultăţi de prestigiu din ţară şi străinătate, iar alţii sunt deja cu rezultate remarcabile la locurile de muncă, inclusiv cadre didactice universitare. Un exemplu cunoscut de toată ţara este cel al fostului elev al şcolii noastre, Băcăuanu Vlad, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, care a obţinut Medalia de Aur la Olimpiada Internaţională de chimie şi care a fost admis la Yale University din SUA, universitate la care au studiat toţi preşedinţii SUA din perioada 1989-2008. Iată că la şcoala noastră se pun baze solide în pregătirea elevilor ce le asigură un viitor pe care fiecare şi-l doreşte.

Avem în vedere şi în acest an şcolar menţinerea şi îmbunătăţirea stării materiale a şcolii. De aceea, responsabilitatea fiecăruia va fi şi mai importantă ştiind cu toţii că mai bine este să menţinem funcţionarea corectă decât să intervenim mai des pentru reparaţii. S-a investit mult în dotarea şcolii, de aceea trebuie să păstrăm cu atenţie tot ceea ce avem în comun. Ne mândrim cu aparatură modernă în laboratoare, cabinete, sala de sport, dar şi în unele săli de clasă, activităţile didactice desfăşurându-se la un nivel ridicat. Eforturile depuse pentru astfel de dotări trebuie răsplătite de către elevi cu rezultate cât mai bune la învăţătură şi purtare. Avem în vedere dotarea unor săli de clasă, cu ajutorul primăriei, a Asociaţiei Părinţilor cu mobilier nou, acest aspect contribuind la îmbunătăţirea calităţii actului didactic, propunându-ne ca la următoarea evaluare externă a comisiei de calitate să obţinem calificativul Excelent.  În  ceea ce priveşte securitatea elevilor şi cadrelor didactice, reamintim că avem instalate camere video de supraveghere în şcoală şi pe terenul de sport, iar eventualele cazuri mai deosebite le puteţi anunţa cadrului didactic de serviciu din şcoală, conducerii şcolii sau la numărul de telefon 112.

Cu aceste gânduri, privind privind propunerile pentru anul şcolar ce urmează, daţi-mi voie să exprim din toată inima, urarea adresată elevilor de a-şi vedea împlinite,  aspiraţiile şi aşteptările cu care ei trăiesc astăzi începutul cursurilor anului şcolar, să adresez dascălilor urarea cordială de a găsi continuu satisfacţii în nobila dedicare pentru formarea competenţelor noilor generaţii, să urez părinţilor să-şi vadă răsplătite prin performanţele copiilor lor strădaniile pe care le depun.

Succes în noul an şcolar !               17.09.2012

D I R E C T O R,

Prof. Simion Abel Fănică

Fotografii, prof. Mihaela Barbacaru, prof. Dorica Ariciuc

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.