SĂPTĂMÂNA FRANCOFONIEI 2012


ÎNTÂLNIRE CU DRAMATURGUL MATEI VIȘNIEC

     Pe data de 28 martie 2012, profesorii Dorina Măntăluță, Silvia Chiș și Mihaela Barbacaru au însoțit un grup de 20 elevi de la clasele a VIII-a A și a VI-a B la întâlnirea cu dramaturgul Matei Vişniec, care a susţinut o conferinţă pe tema „Zilele francofoniei: o sărbătoare a identităţii” şi a lansat volumele „Dezordine preventivă”, „Domnul K eliberat”, „La masă cu Marx” şi „Scrisori de dragoste către o prinţesă secretă” pe scena Teatrului ”M. Eminescu” din Botoșani.

Cu această ocazie, au asistat și la reprezentațiile trupei de teatru Mr. Delegare & CIE din Paris, care a jucat piesa „La ville d’un seul habitant” (Oraşul cu un singur locuitor), al cărui text este scris de Matei Vişniec. Producţia a fost realizată de Compania Delegare de la Paris, în regia lui Mustapha Aouar.

Profitând de faptul că textul în limba franceză putea fi văzut cu ajutorul unor prezentări PowerPoint ce se derula în timpul recitării, toți elevii au remarcat că au înțeles semnificația textelor recitate și au declarat că le-a plăcut interpretarea originală pe care au dat-o actorii francezi textului scris în limba română și tradus în limba franceză.

Prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.