« ZILELE GRIGORE ANTIPA »


5 – 7 Decembrie 2011

                          144 de ani de la naşterea marelui savant Grigore Antipa

                                                   Profesori coordonatori, Lăcrămioara Cocuți şi Mirela Antoche 

     A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, la începutul lunii decembrie să sărbătorim Zilele Şcolii, omagiindu-l pe marele savant al cărui nume îl poartă şcoala noastră.

     În cadrul Zilelor Şcolii au fost derulate nenumărate activităţi, dintre acestea oprindu-ne la cele mai semnificative. Astfel, au fost organizate concursuri de cultură generală, de diorame, de postere cu mesaje ecologice, ppt-uri cu ,,Prezentarea Muzeului Grigore Antipa”, expoziţii de desene, colaje, lucrări din materiale refolosibile, machete, creaţii literare, ateliere de creaţii plastice. Elevii au realizat şi proiecte educaţionale : ,,Oameni cu care ne mândrim”,  ,,Grigore Antipa – omul, cercetătorul, inventatorul, inovatorul”, au participat la concertul simfonic lecţie ,,Muzica înainte de toate”, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” din Botoşani. De asemenea, a fost organizată o gală demonstrativă de haltere Cupa „Sf. Nicolae”, în colaborare cu  C.S. Botoşani.

Iată câteva dintre activităţile noastre:

Prietena noastră, naturaexpoziţie de colaje cu materiale din natură : seminţe, petale, frunze, care a urmărit dezvoltarea talentului şi aptitudinilor copiilor care se inspiră din frumuseţile naturii.

Şcoala mea în viitorexpoziţie de desene şi machete, la care elevii și-au demonstrat în mod strălucit inventivitatea și originalitatea.

 

 Natura – profesorul ideal – concurs de diorame si mini-diorame

Să alegem ATITUDINEA ECO!  – concurs de postere cu mesaje ecologice vizând ocrotirea naturii şi exprimarea unei atitudini civice faţă de mediu, la clasele a V- a

 

Expoziţia sub genericul „Sfârşit de toamnă”, organizată în incinta Muzeului Judeţean din Botoşani de şcoala noastră în perioada 19–24 noiembrie 2011, a urmărit sensibilizarea elevilor şi valorificarea experienţei pozitive a acestora. Copiii au conturat portretul toamnei utilizând diverse materiale : seminţe, petale, frunze, au construit căsuţe din polistiren şi carton, au realizat minunate tablouri autumnale, împodobindu-le în veşmântul toamnei, dând dovadă de multă originalitate, fantezie şi îndemânare.

Prof. Mihaela Barbacaru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.