Titlul de Eco-Şcoală şi Steagul Verde – obiective pe care le putem atinge !


Şcoala noastră a împlinit 2 ani de parteneriat pentru un mediu curat, alături de alte şcoli şi licee din România, în cadrul Programului mondial Eco-Şcoala, program susţinut de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor şi Autoritatea Naţională pentru Turism. Eco-Şcoala este un program coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), ce urmăreşte implicarea tinerilor în găsirea soluţiilor pentru o dezvoltare durabilă. La nivel naţional, Programul Eco-Şcoala este derulat sub coordonarea Centrului Carpato- Danubian de Geoecologie Bucureşti

Programul are ca obiective:

      1. Formarea la elevi a unui comportament adecvat fata de mediu prin sensibilizarea si constientizarea acestora la problemele de mediu.

       2. Implicarea activa a elevilor in rezolvarea problemelor de mediu prin actiuni concrete in cadrul scolii si comunitatii cum ar fi de exemplu valorificarea deseurilor reciclabile, o scoala mai curata, amenajarea spatiului verde din jurul scolii sau parcuri.

       3. Dezvoltarea capacitatii elevilor de a lua decizii, de a lucra in echipa, dezvoltarea spiritului critic, al creativitatii si imaginatiei in timpul actiunilor derulate in program.

       4. Acumularea unui vast bagaj de cunostinte prin oferta curriculara la decizia scolii dar si prin colaborarea cu persoanele direct implicate in rezolvarea problemelor de mediu

       5. Dezvoltarea spiritului civic la elevi si cunoasterea legilor ce se refera la mediu .

       6. O alternativa ecologica, instructiva si interesanta de petrecere a timpului liber al elevilor

       7. Cresterea calitatii mediului ambiant in scoala si in imprejurimile acesteia .

       8. Valorificarea deseurilor reciclabile si folosirea fondurilor la dotarea scolii, premierea elevilor

       9. Infrumusetarea salilor de clasa, a holurilor , a spatiilor verzi din jurul scolii si parcuri.

      10. Colaborarea cu comunitatea locala si stabilirea unor parteneriate cu scoli din Romania sau din lume

      11. Obtinerea statutului de Eco-Scoala si a premiului Steagul Verde.

 Acum, ne pregătim de oaspeţi. Luni, 23 mai 2011, vom fi gazdele comisiei de evaluare a CCDG formată din Prof. dr. CORNELIA DINCA – preşedinte CCDG şi dl PETRU DINCĂ – vicepreşedinte CCDG.

În aceşti 2 ani am făcut o echipă puternică, coordonată de d-na prof. Lăcrămioara Cocuţi, am organizat şi am realizat nenumărate activităţi pentru a trăi într-un mediu curat şi sănătos. Am înţeles că numai respectând şi protejând mediul înconjurător putem fi cetăţenii educaţi de mâine începând chiar de astăzi.

O parte din activităţile noastre, realizate de-a lungul timpului le puteţi vedea la adresa :

https://picasaweb.google.com/117978058312915091455

SUCCES !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.