Expozitie de lucrări artistice plastice


Miercuri, 2 martie,  Casa Corpului Didactic Botoşani  a găzduit vernisajul expoziţiei de pictură intitulată “Cu paşi prin timp”. Autorii  lucrărilor  expuse sunt elevii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 6 „Grigore Antipa” Botosani, ai Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 11, Şcolii cu clasele I-VIII Nr.  13 Şcolii cu clasele I/VIII Nr. 8 , ai Grupului Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani  şi ai Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botosani.

Majoritatea lucrărilor reprezintă flori şi fluturi fiind buchete oferite mamei sau învăţătoarei de ziua ei. Tehnicile de lucru sunt foarte variate: pictură pe pânză in acrilic sau ulei, grafică, lucrări tradiţionale de pictură în acuarele ,felicitări realizate  din deşeuri sau în tehnica colajului sau quilling.

Proiectul urmăreşte să popularizeze importanţa pastrării tradiţiei Mărţisorului -simbol specific românesc dar şi stimularea creativităţii artistice plastice şi a imaginaţiei prin schimbul de experienţă facilitat de expunerea împreună a lucrărilor iar elevii participanţi la vernisaj au avut prilejul să asiste la o adevărată lecţie de artă ţinută de profesorii de educaţie plastică , educaţie tehnologică, şi educaţie muzicală din instituşiile de învăţământ amintite.

Consider că această expoziţie, aflată la a doua ediiţie anul acesta, oferă atât elevilor cât şi cadrelor didactice un schimb de experienţă interdisciplinar şi că se poate observa în toate şcolile participante în proiectul „Creaţie şi recreaţie prin artă” o schimbare majoră a interesului elevilor pentru actul artistic  in sensul că işi doresc să achiziţioneze pânze şi nu se rezumă doar la blocul de desen, caută creioane, pensule şi culori de calitate, doresc să ofere cunoscuţilor o operă de artă şi evită kitsch-ul .

Următoarea expoziţie va fi realizată cu ocazia Sfintelor sărbători de Paşte şi sperăm că mai multe şcoli se vor alia în cadrul proiectelor noastre.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.